2010. január 13., szerda

Made In Hungary - Ep.2,5 - Yoda variációk


Figura neve: Yoda
Gyártó: Ismeretlen manufaktúra
Ország: Magyarország
Év: 1984
Értéke: 150-250 $ (bontottan)
Ritkaság: 3,5
Érdekesség: Az előző magyar Yoda leírásban említettem, hogy bontott állapotban szerintem nem annyira ritka figura ődzsediessége. 4 variációban szeretném elértek tárni a nagymestert.
A magyar Yoda figura az eredeti Kenner-től nagyban eltér, főleg az orra. Ezt úgy nevezik külföldi gyűjtőtársaink, hogy "Pig Nose" azaz "Malac orr", ez a legelterjetebb, de van "nem malac orrú" azaz normális magyar Yoda is, az egész jól hasonlít a "nagy testvérre".
- Az 1-es számú: Teste jóval zöldebb színű a többinél, a karok és a lábak sötét barnák, sajnos a köpenye nincs meg. Pig nose variáció.
- A 2-es számú: Jóval halványabb zöld a test, és a karok, a lábak is ebből a zöld színű műanyagból vannak kiöntve és úgy befestve barnára, mely már kicsit lekopott. A köpenye megvan, és kicsit eltér a másik hárométól, picivel finomabb anyagból van, és világosabb is. Az arcon a sima rendes orr látható!!! Ez az egyik legritkább változat!
- A 3-as számú: Lásd 1-es variáns, kicsit terpeszesebb lábakkal, de a köpeny jóval rövidebb mint a 2-es és a 4-es esetében, sőt még az "öve" sem fekete, hanem világosbarnás színű (öv = madzag). Pig nose variáció.
- A 4-es számú: Lásd 1-es és 3-as variációk, csak itt a köpeny anyaga kicsit prűdebb, lukacsosabb, színe pedig egy árnyalatnyival sötétebb a 2-esnél. Pig nose variáció.

1 megjegyzés: