2010. december 27., hétfő

La Guerra De Las Galaxias - Lili Ledy - Jawa baba


Figura neve: Jawa
Gyártó: Lili Ledy
Ország: Mexikó
Év: 1979
Értéke: 1200-1400 $
Ritkaság: 4+
Érdekesség: A figura fából van!!!!!!!!!!! Igen ez nem elírás. A figura maga egy fabábu, mely Jawa-nak van felöltöztetve. Kezdjük sorrendben. Először is, ez nem a szokásos 3,3/4 inches figura, hanem a 12 inches avagy doll (baba) méret. Szokták mondani "Large size action figure"-nak is. A Lili Ledy cég is adott ki 12 inches figurákat anno, de nem azt csinálták, mint mások (Palitoy, Meccano, Toltoys stb...), hogy csak a saját logójukat rakták a Kenner figurákra, hanem ők újakat alkottak. Olyannyira, hogy csak a Lili Ledy adott ki a 80-as években Tusken Raider (Buckalakó) 12 inches babát! Hoppá retikül! Megelőzték a Kennert egy röpke évtizeddel. Nem semmi.
Ja, de most a Jawa van terítéken. Sokkal puritánabb mint Kenneres fajtája. A figura maga mint már említettem fából van, de ezt nem győzöm elégszer kiemelni. Az öltözék is rosszabb minőségű anyag, színe nem hű az eredeti barnához, ez szürkés-zöldes-kékes-de-nembarna [ezt aki megérti annak jó, mert én nem tudom mit írok :)]. A fegyver és egyéb eszközök tárolására szánt kereszt öv is egy sima puttó bőr övecske hanyag eleganciával áttekerve a figura felső testén. A szemeket pedig 2 gyöngy valamivel oldották meg. Egy biztos túlspirázva nincs a cucc, viszont egy igazi kincs.
Egyébként mint a Kennernél itt sem élt meg nagy időt a 12 inches figurák sora, nem sok jelent meg ebben a nagy méretben kivéve őket: Leia, Luke, Vader, Han, R2, Tusken, Jawa.
Sokan úgy vannak vele, már-már olyannyira gagyi a kinézete, hogy bootleg is lehetne, de nem az. A Lili Ledy megvette a licensz jogokat a Kennertől, csak ők sajátot gyártottak. Az, hogy milyen minőségben az más kérdés. Ezt a figurát is a szegényebb mexikói piacra szánták és ott is értékesítették anno. Eredeti Kenner termék Mexikóban is drága volt. Ez volt az olcsóbb megoldás. Ennél már csak a booltegek voltak olcsóbbak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése